Over Green Outlet

Lees hier meer over de totstandkoming van de Green Outlet en de duurzame ambitie die zij nastreeft. Zij zijn namelijk niet alleen “groen” met het assortiment. Wekelijks komen hier ook honderden medewerkers die ook “groen” zijn… Honderden? Ja, je leest het goed, honderden. Lees het verhaal hieronder verder.

Iza Koch is storemanager van de Green Outlet Amersfoort. Ze vertelt over de winkel die ze met Eveline en alle studenten draaiend houdt:

Wat is Green Outlet Amersfoort?

We zijn een leerbedrijf van MBO Amersfoort.

Met onze duurzame winkel hebben we de eer om honderd studenten voor vier uur per week hier praktijkles te geven. Ze leren hier om een goede retailmanager te worden. Andere studenten oriënteren zich bij ons. We proberen hen hier meer te leren dan een winkel runnen. Zo leren we ze nu al de dingen die wij graag al hadden geweten voor wij begonnen met onze carrière. Zodat ze in elk beroep dat ze gaan uitoefenen, met plezier werken en een goede werknemer zijn.

Green Outlet verkoopt handgemaakte, geupcyclede en gerecyclede items. Het is een duurzame winkel waar tweedehands, eerlijke en lokale producten te koop zijn. Je wordt niet beperkt door dat wat er staat. Alles wat er nog niet is, maar jij kan bedenken, kunnen onze ondernemers maken voor je!

Met duurzame ondernemers

Dromen en ideale combineren met hun geluk en werk.

De reden dat we met zoveel duurzame ondernemers samenwerken is omdat de studenten niet vanzelfsprekend de luxe hebben van veel rolmodellen. Daarom hebben we gekozen voor mensen die hun dromen en idealen combineren met hun geluk en werk. Zo hopen wij dat de studenten geïnspireerd raken om duurzaam met hun personeel, zichzelf en hun bedrijf om te gaan. Als we ook maar een student inspireren dan maken we de wereld al een beetje mooier.

We zijn ook een sociale winkel, waar mensen uit de buurt een praatje kunnen maken en een kopje koffie of thee kunnen drinken. Het gaat hier meer om alleen verkopen, we adviseren en vertellen over alle producten en ondernemers.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Met vallen en opstaan zijn we bij “Green Outlet” uitgekomen.

Had ik het maar zelf bedacht! Dit geweldige concept komt vanuit MBO Amersfoort. Ik heb het geluk dat Paul Smits, mijn voorganger, veel ervaring heeft met winkels, kringloop en hergebruik. Studenten van MBO Amersfoort hebben samen met hem de winkel opgezet. Met vallen en opstaan zijn we uiteindelijk bij de Green Outlet uitgekomen zoals die nu is. Net als de studenten blijven we ook altijd ontwikkelen en het concept verder aanscherpen.

over ons

MBO Amersfoort & Onderwijs in Bedrijf

Leren bij een bedrijf

Theorie ondersteunen met praktijklessen om ook echt praktijkervaring te krijgen in een veilige omgeving.

MBO Amersfoort heeft beroepsopleidingen waarin er natuurlijk veel theorie gegeven word en dat ondersteunen wij met praktijklessen. Onze studenten vinden zo hun eigen rol in de maatschappij. In de rol als vakman, werknemer en zelfbewuste burger die verantwoordelijkheid neemt.

Lerend werken en werkend leren

Uitgangspunt in ons onderwijs is lerend werken en werkend leren. MBO Amersfoort heeft een breed aanbod aan opleidingen. De hoogste leerniveaus sluiten daarbij aan bij het HBO. We hebben diverse onderwijsbedrijven waar onze studenten het werk in de praktijk leren. Dat doen we samen met bedrijven en organisaties in regio Amersfoort. Zij zijn een vast onderdeel in onze lessen. Zo leren en werken onze studenten in de praktijk. MBO Amersfoort vindt dat leren en handelen in echte situaties onmisbaar is voor een goede overstap naar de arbeidsmarkt.

Onderwijs in Bedrijf (OIB)

We zijn niet het enige onderwijsbedrijf.

Onder andere deze onderwijsbedrijven zijn in Amersfoort te vinden welke allemaal onder Onderwijs in Bedrijf vallen, ook wel bekend als “OIB Holding BV”. Dit is 100% een dochteronderneming van MBO Amersfoort.

Jouw bedrijf laten delen in kennis en ervaring met onze studenten? Neem contact op met Bert van Wede, directeur Onderwijs in Bedrijf via: b.van.wede@onderwijsinbedrijf.nl.

Ons marketingbureau

Koppelt, is trouwens ons marketingbureau.

Koppel’t is de brug tussen MBO Amersfoort en bedrijven in de regio Amersfoort. Met echt werk in de praktijk doen onze studenten ervaring op. Een uitdaging voor hen en een succesformule voor onze opdrachtgevers en MBO Amersfoort.

Vakprofessionals begeleiden de studenten, delen kennis en laten hen werken aan bestaande opdrachten voor hun eigen klantenkring. Deze profs geven feedback over een professionele aanpak, vergroten de deskundigheid en letten op kwaliteit. Dit zorgt voor maximale ontwikkeling bij onze studenten.

Steun ons. Bezoek ons.

Steun niet alleen de duurzame keten, steun ook onze studenten terwijl zij het vak leren door onze winkel te bezoeken.